کمپرسور اسکرو / فروش اینترنتی / مشاوره در خرید / لیست قیمت / نصب و تعمیر / سرویس و نگهداری / قطعات یدکی / کالابرودت / 02177677053
کمپرسور اسکرو
کمپرسور اسکرو (compressor screw) در صنعت برودت یکی از مهم ترین انواع کمپرسور به شمار می رود. به کمپرسور اسکرو، کمپرسور پیچی هم گفته می شود که نوعی کمپرسور جابجایی مثبت است. در هر سیکل برودتی، از 4 جز اصلی کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور تشکیل شده است. کمپرسور قلب تپنده هر سیستم برودتی است. کمپرسور، ماشینی است که برای بالا بردن فشار سیالات تراکم پذیر مانند هوا، گازها و بخارها استفاده می شود. این ماشین با استفاده از فشرده سازی و کاهش حجم گاز، موجب بالا رفتن فشار همان گاز می شود.
کمپرسور در هر سیستم برودتی، وظیفه فشرده سازی و افزایش دما و فشار مبرد را بر عهده دارد. در کمپرسور اسکرو، از مکانیزم دورانی و یا نام دیگر آن روتاری، جهت متراکم کردن گاز مبرد استفاده می کنند. برعکس کمپرسورهای سیلندر پیستونی، عمل مکش و دهش در این کمپرسورها، یک عمل پیوسته است و مبرد جریان یافته در آن، دارای موج یا ضربه نیست.
معرفی برترین برند های تولید کننده کمپرسور اسکرو
کمپرسورهای اسکرو در بازار صنعت برودت توسط چندین برند مختلف عرضه می گردند. برند بیتزر ساخت آلمان و برند فراسکلد ساخت ایتالیا دو برند مطرح در تولید کمپرسور های اسکرو می باشند که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم:
کمپرسور اسکرو بیتزر
از کمپرسور های با کیفیت در بازار ایران میتوان به کمپرسور اسکرو بیتزر اشاره نمود. کمپانی بیتزر آلمان یکی از معتبر ترین کمپانی های جهان در صنعت برودت به شمار می رود. این کمپانی در سال 1934 توسط مارتین بیتزر در آلمان تاسیس شد. از آن سال ها تا به امروز، محصولات تولیدی این شرکت همواره در صنعت برودت از کیفیت خوبی برخوردار است، به همین دلیل در اکثر کشورهای اروپایی و آسیایی محبوب همگان است.
کمپرسور اسکرو فراسکلد
شرکت فراسکلد سومین شرکت سازنده بزرگ کمپرسور های برودتی رفت و برگشتی و اسکرواست. کمپرسور اسکرو فراسکلد ساخت کشور ایتالیا می باشد. این کمپرسور ها دارای گستره توان 50 تا 110 اسب بخار است . سازگار با انواع گارهای برودتی می باشند. تمامی کمپرسور های تولیدی شرکت فراسکلد قبل از خروج از کارخانه تست می گردند.
تاریخچه ساخت کمپرسور اسکرو
کمپرسور اسکرو برودتی، اولین بار توسط شرکت SRM در سال 1878 طراحی و تولید شد. کمپرسوری که توسط این شرک طراحی شده بود، از نوع خشک و دارای دنده زمان بندی کننده بوده تا موجب چرخش دنده ها در زمان یکسان شود. همچنین این کمپرسور تولیدی دارای آرایش دنده های مارپیچی به صورت 3 برجستگی بوده و در فشار حدودا 20 تا 30 پاسکال کار می کرده.
این طرح موجب ایجاد فضای فشردهسازی در کمپرسور شد که باعث افزایش سر و صدا و کاهش راندمان می شد. به همین جهت واحد تحقیق و توسعه شرکت SRM با هدف رفع این مشکل تغییراتی را در طرح اولیه ایجاد کردند. مارپیچ نری با گوشواره و مارپیچ مادگی با 6 محفظه مقعر ساخته، فضای فشردهسازی حذف و زاویه پیچش حلزونی همچنین زیاد شد. این تغییرات در نهایت نسبت تراکم و بازدهی کمپرسور را افزایش میداد.
کمپرسور اسکرو چگونه کار می کند؟
کمپرسورهای اسکرو، دارای دو روتور مارپیچ نر و ماده است. این دو روتور مارپیچ نر و ماده در 2 جهت مخالف کار می کنند، که این حرکت، باعث افزایش فشار و دما می شود. معمولا، یکی از رورتورها به موتور اصلی جهت چرخش متصل است و روتور دیگر، به وسیله آن دوران می کند. با چرخیدن روتورها حجم در شیار های آن کاهش یافته و باعث فشرده شدن مبرد می شود. در طراحی و ساخت این دستگاه، نسبت به سایر انواع کمپرسور، از قطعات کمتری استفاده شده است.
طرز کارکرد کمپرسور اسکرو، در 4 مرحله صورت می گیرد:
- مرحله اول: از قسمت مکش کمپرسور اسکرو ، مبرد وارد دستگاه می شود.
- مرحله دوم: دو روتور به دوران درآمده و فضای بین دندانه ها کاهش می یابد.
- مرحله سوم: فشردن تا زمانی ادامه مییابد که دو روتور نزدیک به درگاه تخلیه کمپرسور باشند. فشار در این مرحله بسیار بالاست.
- مرحله چهارم: مبرد فشرده شده از محل تخلیه خارج می شود.
در این کمپرسور با چرخیدن روتورها، دندانهها در هم درگیر شده و محفظه ای را بین کمپرسور و روتورها ایجاد میکند. این چرخش حلزونی در محفظه باعث میشود گاز از طرف ساکشن یا ورودی وارد شود و به سمت فشرده سازی حرکت کند. این محفظهها به دهانهٔ ساکشن متصل هستند و از طریق پورتهایی به محفظههای بزرگتری متصل میشوند آن گاه جریان گاز از دهانه عبور میکند.
کمپرسور های اسکرو در کجا استفاده می شود؟
کمپرسور اسکرو یکی از انواع کمپرسورهای صنعتی است که کاربردهای زیادی را در صنایع مختلف دارد. کمپرسورهای اسکرو معمولا در جاهایی استفاده می شوند که نیاز به حجم هوای متراکم زیادی باشد و کمپرسورهای سبلندر پیستونی جوابگوی این نیاز نباشند. این کمپرسورها بیشتر در صنایع بزرگ استفاده می شود و امروزه در لیست بهترین و کارآمد ترین انواع کمپرسور واقع شده است.
این کمپرسور با داشتن قابلیت بسیار فوق العاده و بی نظیر خود یعنی کم صدا بودن، توانسته در بسیاری از صنایع، کاربرد فوق العاده ای داشته باشد. طراحی این کمپرسور در برگیرنده مزایای ماشینهای با جابه جایی مثبت و دوار است که استفاده از این نوع کمپرسور برای رنج گستردهای از کاربریها و فرایندهای گازی مناسب میسازد. این کمپرسور ها در چیلر و تهویه مطبوع کاربرد فراوانی دارد.
کمپرسورهای اسکرو در صنعت خودرو سازی، در صنعت الکترونیک، در صنایع شیمیایی، در صنایع هوایی، در صنعت تهویه مطبوع و چیلر های تراکمی استفاده می شود. به طور کلی کمپرسور ها در اطراف ما و در مکان هایی مانند خانه، داخل ماشین، هواپیما، رستوران و در صنایع مختلف کاربرد دارد.
مزایای استفاده از کمپرسور اسکرو
- مهم ترین مزیت این کمپرسور، عدم وجود نوسان در فشارهای ایجاد شده است
- کم بودن قطعات تحت سایش نسبت به دیگر کمپرسورها ( مثل والو، رینگ و پیستون و… ) و در نتیجه کاهش هزینه تعمیرات
- این کمپرسور از نظر هوادهی راندمان بالایی دارد
- در مقایسه با دیگر انواع کمپرسورها با ظرفیت مشابه، جای کمتری می گیرد
- به علت وجود نیروهای متعادل، فونداسیون آن ساده میباشد
- لرزش کمتر دستگاه نسبت به دستگاههایی که ظرفیت مشابه دارند
- عدم وجود مسئله Surge ( بعلت پیوستگی هوای فشرده تولیدی و سرعت مناسب آن امکان بوجود آمدن خلاء و در نتیجه برگشت هوا به داخل کمپرسور وجود ندارد )
- نداشتن نشتی مبرد به علت محدود بودن و آب بندی محفظه تراکم
انواع کمپرسور اسکرو
کمپرسورهای اسکرو به 2 نوع خشک (oil free) و روغنی (oil inject) تقسیم بندی می شوند. در ادامه به توضیحاتی درباره هر یک از این انواع می پردازیم:
کمپرسور اسکرو خشک
همانطور که این کمپرسور از نامش پیداست، کاملا خشک بوده و هیچ روغنی در آن وجود ندارد. این مدل از کمپرسور های اسکرو را نمی توانند فشار بالا را تحمل کنند. همچنین این کمپرسور توانایی کار در دماهای بالا را ندارد. همچنین حداکثر نسبت فشار آن 3 می باشد، یعنی فشار هوای خروجی 3 برابر فشار هوای ورودی کمپرسور افزایش می یابد.
کمپرسورهای اسکرو اویل فری نسبت به نوع روغنی از حساسیت بیشتری برخوردار است و نیاز به تعمیر و نگهداری دقیق تری دارد. همچنین این نوع کمپرسور های اسکرو چون فاقد روغن هستند، در صنایع دارویی و غذایی کاربرد زیادی دارند.
کمپرسور اسکرو روغنی
در این نوع کمپرسور روغن مداوم و پیوسته برای روانکاری و آب بندی به اجزای داخلی کمپرسور، تزریق می شود. این روغن در هنگام خروج، از هوای داخل کمپرسور جدا شده و پس از فیلتر شدن و خنک کاری، دوباره به سیستم باز می گردد. از مزیت این نوع کمپرسور، نسبت به نوع خشک آن، این است که، روغن باعث کاهش اصطحکاک می شود و همچنین درجه حرارت کمپرسور پایین می آید.
این نوع از کمپرسورهای اسکرو، می تواند دور بالایی را تحمل کند و کارایی بسیار بالایی نسبت به نوع بدون روغن (خشک) دارد. همچنین در این نوع کمپرسور، فشار هوای خارج شده، 8 برابر فشار هوای وارد شده است، اما گاهی این نوع کمپرسورها تا فشار 13 بار نیز می رسند.
روغن کاری کمپرسورهای اسکرو
روغن کمپرسور اسکرو به طور کلی 3 وظیفه مهم و اصلی دارد:
- روانکاری: در بین قطعات متحرک کمپرسور، وجود روغن امری مهم و حیاتی ست به طوری که در صورت نبود روغن در کمپرسور، قطعات داخلی آن دچار سایش و فرسودگی می شود. ساییده شدن قطعات داخلی کمپرسور، باعث از کار افتادن کمپرسور اسکرو می شود.
- انتقال حرارت: در کمپرسور اسکرو، دما و فشار زیادی وجود دارد. اگر دمای زیاد داخل کمپرسور کنترل نشود، دردسر ساز شده و باعث از کار افتادن کمپرسور می شود. یکی از وظایف روغن کمپرسور، این است که حرارت به وجود آمده در قسمت ایراِند ( Air-end ) از طریق رادیاتور ها دفع شود.
- آب بندی: روغن کمپرسور فضای بین قطعات متحرک داخلی را پر می کند و به مرور زمان لایه ای از روغن بر روی این قطعات داخلی تشکیل شده که باعث حرکت روان قطعات کمپرسور می شود.
تفاوت کمپرسور اسکرو با دیگر انواع کمپرسورها
کمپرسورهای اسکرو در صنایع بزرگ کاربرد دارند و نسبت به 2 مدل پیستونی و روتاری، عملکرد بهتری دارند. از مزیت های این کمپرسور می توان به مصرف کمتر برق آن نسبت به مدل روتاری، اشاره کرد. کمپرسورهای اسکرو نسبت به دیگر کمپرسورها دچار خرابی کمتر، با طول عمر بیشتر و صدا و لرزش کم هستند. به عبارتی دیگر این نوع کمپرسور در صنعت، از کمپرسورهای مقرون به صرفه به شمار می آید. گرچه هزینه اولیه برای خرید و نگهداری آن بسیار بالاتر از سایر کمپرسور هاست.
قطعات داخلی کمپرسور اسکرو
کمپرسورهای اسکرو از قطعات داخلی متفاوتی تشکیل شده است که در ادامه می پردازیم:
فیلتر هوا: از فیلتر هوا در کمپرسور جهت دفع گازها مورد استفاده قرار می گیرد و از این نظر وظیفه ی مهمی بر عهده دارد. در کمپرسور اسکرو اگر فیلتر هوا به درستی کار نکند، کمپرسور از داخل دچار آسیب زیادی می شود. فیلتر هوا را باید هر چند وقت یک بار در کمپرسور بررسی کرد و از سالم بودن آن مطمئن شد.
فیلتر روغن: در کمپرسور های اسکروی روغنی، استفاده در قطعه فیلتر روغن از واجبات است زیرا ابتدا روغن در کمپرسور اسکرو، از فیلتر روغن رد می شود. فیلت روغن در کمپرسور وظیفه ی گرفتن املاح و ذرات مضر و تمیزی دارد. فیلتر روغن همانند فیلتر هوا، باید هر چند وقت یک بار بازدید شود تا از سلامت آن مطمئن شد.
بلبرینگ: بلبرینگ ها در کمپرسور اسکرو، برای کم کردن استهلاک نقش دارند. همچینین برای کم کردن صدای دستگاه و روان بودن کمپرسور، تاثیر بسزایی دارد. بلبرینگ ها در اکثر قسمت های کمپرسور قرار دارند و وظیفه ی چرخش های دایره وار و دورانی بر عهده دارند.
دریچه های مکش: دریچه های مکش کمپرسور اسکرو را می توان در انواع و اندازه های مختلف، تنظیم شوند. اولین نقطه ورود هوا به داخل کمپرسور، از دریچه مکش آن می باشد. دریچه های مکش دارای تنظیمات خاصی است که مطابق با همان تنظیمات، باز و بسته می شود تا راندمان دستگاه حفظ شود.
دریچه های تخلیه: در کمپرسور های اسکرو، دریچه تخلیه در داخل یک کانتینر قرار دارد و جهت استفاده فوری به شیلنگ های هوا وصل می شود که به عنوان عامل مهم تنظیم کننده فشار هوا به شمار می رود. در این کمپرسور ها، خرابی و نقص دریچه های تخلیه علاوه بر خطرات برای دستگاه، برای پرسنل مجاور و محیط کار هم خطر ایجاد می کند.
موتور: در کمپرسور های اسکرو، موتورهای برقی جزء متداول ترین موتور های مورد استفاده می باشد. هر چقدر سطح پروژه بالاتر باشد، نیاز به موتور قوی تر و پر قدرت تر می باشد.
مخازن ذخیره سازی: اکثر کمپرسورهای اسکرو مخزن ذخیره سازی دارند که در اندازه و مقیاس های متفاوت در بازار عرضه می شود. هر چه مخزن بزرگتر باشد، زمان استراحت بیشتری برای موتور کمپرسور فراهم می کند و برای کاربرد های حرفه ای و صنعتی، از مخازن ذخیره بزرگتری استفاده می شود.
روتور: زمانی که کمپرسور روشن است، روتورها به چرخ دنده ضربه می زنند و هوای مکش را از طریق دریچه بازیافت می کنند.
بخش کنترل سیستم: این بخش از کمپرسور اسکرو، برای کنترل پارامتر های مختلف مثل فشار دستگاه استفاده می شود و معمولا تنظیمات اولیه آن توسط کارخانه سازنده کمپرسور انجام شده است اما در برخی از موارد دیگر باید توسط اپراتور کمپرسور، تنظیم شوند.
جدا کننده ها: جدا کننده ها در کمپرسور اسکرو، وظیفه تمیزی و عبور روغن را بر عهده دارد. اگر روغن، بین قطعات به درستی پخش نشد، باعث افزایش دما و خرابی در بخش های مختلف کمپرسور اسکرو می شود.
پیچ و واشر و مهره: این قطعات مانند هر دستگاه دیگری در کمپرسور های اسکرو وجود دارد، از جنس فولاد ضد زنگ هستند که باعث مقاومت بیشتر اجزای کمپرسور می شود و در نتیجه عمر دستگاه افزایش می یابد.
فروش کمپرسور اسکرو
شما می توانید جهت خرید و یا استعلام لیست قیمت کمپرسورهای اسکرو برودتی مناسب سیستم های تهویه مطبوع، با کالابرودت در ارتباط باشید. کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی نیاز شما هستند.